marți, 24 noiembrie 2009

"Time of the Gypsies" Earrings 20 leiVă prezint ultima creaţie, cerceii "Time of the Gypsies", cercei ce au pornit ca un experiment, deoarece am încercat o nouă tehnică de lucru cu sârma, ca în final să se concretizeze în ceea ce se vede, de care sunt foarte mulţumită. Denumirea lor coincide cu titlul unui film de Emir Kusturica, neavând legatură cu filmul, ci cu faptul că am fost inspirată să creez ceva nou la văzul cerceilor unei ţigănci.
Am realizat cerceii din sârmă placată cu argint de diferite dimensiuni. Menţionez, clopoţeii nu sunt argintaţi (probabil sunt dintr-un aliaj cu Nichel)! Dimensiuni: lungime - 8.8 cm; lăţime - 4.3 cm.

marți, 17 noiembrie 2009

Spicy Necklace 22 leiColier la baza gâtului realizat cu mărgele de nisip de un roşu aprins şi chips-uri semipreţioase de turcoaz. Colierul conţine 10 şiruri.

duminică, 8 noiembrie 2009

"Turquoise eye" Earrings 20 lei

Am realizat aceşti cercei din sârmă de cupru oxidabilă (cu excepţia tortiţelor), în mjloc aflându-se o piatră semipreţioasă sferică de mărime 6 mm, turcoazul. Lungime: 9.8 cm, lăţime: 2.6 cm

sâmbătă, 7 noiembrie 2009

Agni Earrings 20 lei


Aceşti cercei sunt absolut minunaţi! Combinaţia culorilor, roşu aprins, respectiv arămiul cuprului inspiră pasiune, foc, entuziasm, căldură. De aici şi denumirea lor, Agni, cuvânt din sanscrită ce semnifică foc.
Am realizat cerceii cu sârmă de cupru oxidabilă, excepţie făcând tortiţa care e din sârmă emailată. Mărgeluţele sunt din coral de mărime 4 mm. Menţionez că ultima poză reflectă culorile cel mai aproape de realitate. Dimensiunile cerceilor sunt de 9 cm în lungime şi de 3.7 cm în lăţime.